Hem

Tofta Konstgalleri startade sin verksamhet i november 2007


Tofta Konstgalleri ett utflyktsmål för hela familjen.


Tofta Konstgalleri är inrymt i en lokal efter en gammal handelsförening med anor från början av 1900-talet.
Lokalen har under senare år genomgått en hemtrevlig renovering och består nu av tre galleridelar, ett seriemuseum samt Cafè.
Två delar har bestämda teman, medan huvudgalleriet erbjuder ny samlings- eller separatutställning med olika konstnärer varje månad. Verksamheten är fördelad på totalt 1500 kvm.


Som besökare hittar du ett varierande utbud.
Här finns originalkonst för din personliga smak, med konst och konsthantverk från ett 50-tal olika konstnärer och konsthantverkare.
Du kan njuta av mer än 400 olika alster här.
Vår målsättning är att det ständigt ska finnas konst i många smakriktningar här.


För dig som är konstnär eller konsthantverkare och som vill ställa ut dina verk, finns det olika alternativ beroende på hur stor yta du önskar.     NYHET


Lite historia


Huset där Tofta Konstgalleri ligger har anor så långt tillbaka som början på 1900-talet då Tofta var en viktig knytpunkt där man lastade om gods som kom till Tofta ifrån Borås via järnvägen för vidare transport till Varberg.

 

Järnvägsstationen finns fortfarande kvar och man tar sig enkelt från stationen till galleriet med ca 3 minuters promenad. Det går också att nå oss via buss som också den stannar bara en 3 minuters promenad från galleriet.

 

Här har längre tillbaka i tiden varit en diversehandel liknande Lantmännen och på senare år en Lanthandel där vi nu

har ett konstgalleri.